Select your country

Please select the country you work in

Hoe werkt het - Circular Footwear Alliance
inloggen
Switch country
menu

Hoe gaat het in zijn werk ?

Wil jij bijdragen aan een circulair systeem? Door je aan te melden bij de Circulair Footwear Alliance, breng jij een wereld zonder afval een stap dichterbij. Wél vragen we je om te investeren in werk- en veiligheidsschoenen die ontworpen zijn voor het circulaire systeem. Dit zijn immers schoenen die goed gerecycled kunnen worden.

De ingeleverde schoenen worden bij je opgehaald en op een centrale locatie gesorteerd en vervolgens ontmanteld. Uit de componenten uit de ontmantelde schoenen worden met bestaande en nieuwe recyclingtechnieken grondstoffen herwonnen. Deze grondstoffen worden ingezet in weer nieuwe producten. Het ultieme doel? Een circulaire veiligheidsschoen!

Het werkt als volgt:

  • Na je aanmelding inventariseren we samen hoeveel vestigingen je organisatie heeft en hoeveel inzamelpunten nodig zijn.
  • Je bestelt en ontvangt een CFA Box voor elke locatie: een slimme inzamelbox waarin werk- en veiligheidsschoenen kunnen worden gedeponeerd.
  • Elke CFA Box wordt standaard geleverd met een totaalservice. Dat wil zeggen dat je er zelf nauwelijks omkijken naar hebt. Zodra de CFA Box vol is, worden de ingezamelde schoenen bij jou op locatie opgehaald door DHL Parcel Services (pakketpost).
  • Met impact-dashboards (per zending en per jaar) krijg je inzicht in jouw positieve bijdrage aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.