Select your country

Please select the country you work in

Over de alliantie - Circular Footwear Alliance
inloggen
Switch country
menu

De positieve voetafdruk van circulaire werk- en veiligheidsschoenen

In een circulaire economie gaan geen grondstoffen meer verloren. Alle producten worden zodanig ontworpen dat de componenten of grondstoffen waar ze uit bestaan na gebruik weer kunnen worden ingezet. In dezelfde of in andere producten. De kwaliteit en waarde blijven behouden en er is automatisch ook geen sprake meer van afval. Voor werk- en veiligheidsschoenen is die toekomst nu een stuk dichterbij.

Kies nu voor schoenen die ontworpen zijn voor het circulaire systeem

Zowel EMMA Safety Footwear als Allshoes Safety Footwear hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in de ontwikkeling van steeds verdergaande circulaire oplossingen.

Allshoes Safety Footwear en EMMA integreren steeds meer circulaire principes in hun assortiment. Dit houdt in dat deze schoenen bestaan uit materialen met een lange levensduur, ze geen toxische stoffen bevatten, dat de schoen gemakkelijk ontmanteld kan worden na gebruik en dat de materialen hoogwaardig kunnen worden teruggewonnen.

Het is het streven om een volledige circulaire veiligheidsschoen te produceren, welke bestaat uit gerecyclede materialen, maar ook (hoogwaardig) gerecycled kan worden na gebruik.

Wist je dat er steeds meer circulaire principes worden geïntegreerd in werk- en veiligheidsschoenen?

Kijk op emmasafetyfootwear.com en allshoes.eu voor meer informatie.

De cirkel is rond

Voor een echt circulair systeem is alleen een circulair product niet voldoende. Binnen de Circular Footwear Alliance werken EMMA Safety Footwear, Allshoes Safety Footwear en FBBasic samen om ook de retourlogistiek, ontmanteling en recycling optimaal te organiseren. Zo maakt de Circular Footwear Alliance (CFA) de cirkel rond.

Ook jij kunt vandaag beginnen met het inzamelen van werk- en veiligheidsschoenen. Doe mee!

Samen voor circulariteit

Sinds september 2021 werkt de CFA samen met CHILL (Chemelot Innovation and Learning Labs) om het ontmantelproces te ontwikkelen. De CFA maakt hierbij gebruik van de ontmantellijn van CHILL. Deze ontmantellijn (de Circular Space) bevat een machine om het complete ontmantelproces van veiligheidsschoenen te kunnen faciliteren.

Met dit partnerschap is een intensieve samenwerking tussen beide partijen gestart waarbij de CFA toegang heeft tot onderzoek, testen en het gebruik van de Circular Space. Dit allen gebeurt in samenwerking met machine operators vanuit CHILL en studenten van de Maastricht University.

De CFA beoogt met deze samenwerking vooral een stap te maken in het scheiden naar mono-materialen. Deze worden zo hoogwaardig mogelijk terug in de markt gebracht – bijvoorbeeld voor gebruik in weer nieuwe werk- en veiligheidsschoenen. Zo maken we de cirkel rond!