Select your country

Please select the country you work in

Over ons - Circular Footwear Alliance
inloggen
menu

Welkom bij de Stichting Circular Footwear Alliance!

In een wereld die zich steeds bewuster wordt van de impact van ons handelen, streven wij naar een toekomst waarin elk paar veiligheidsschoenen een circulaire reis maakt. Bij de Stichting CFA omarmen we de principes van de circulaire economie, waarin we niet alleen veiligheidsschoenen produceren en consumeren, maar ook zorgvuldig omgaan met hun levenscyclus om verspilling te minimaliseren en hernieuwbare bronnen te maximaliseren.

Wat is de Circulaire Economie?

De circulaire economie is de opvolger van de traditionele lineaire economie. In deze nieuwe economie worden producten ontworpen om zo lang mogelijk mee te gaan, gemakkelijk gerepareerd te worden en uiteindelijk te worden omgezet in waardevolle grondstoffen.

Bij de Stichting CFA passen we deze principes toe op veiligheidsschoenen, met een focus op het inzamelen, ontmantelen en de hergebruik van materialen om een duurzamere schoenenindustrie te bevorderen.

 

Onze Missie:

We zamelen gebruikte veiligheidsschoenen in,
ontmantelen ze en geven de grondstoffen een nieuw doel,
waardoor we bijdragen aan een gesloten en duurzaam systeem.

Onze Visie:

We streven ernaar een voorloper te zijn in Europa in het ontmantelen van veiligheidsschoenen en hergebruiken van materialen, waardoor we een blauwdruk creëren voor een circulaire benadering in de schoenenindustrie.

Kernwaarden:

Duurzaamheid, Innovatie, Samenwerking

 

Historie:

EMMA Safety Footwear en Allshoes Safety Footwear, kartrekkers in duurzame schoenenproductie, hebben in 2020 besloten om samen te werken, hun gezamenlijke doel was duidelijk: de traditionele benadering van veiligheidsschoenenproductie veranderen en een circulaire revolutie in gang zetten.
De Circular Footwear Alliance (CFA) was geboren.
De samenwerking tussen verschillende merkeigenaren heeft ervoor geleid dat de CFA enorm heeft kunnen groeien. Wat begon als een visie van enkele pioniers, is nu een krachtige stichting geworden. 

 

Waarom een Stichting?

In de kern van de Circular Footwear Alliance staat het delen van kennis en resources. Een stichting biedt een praktisch kader voor deze samenwerking, waar leden met een gemeenschappelijk doel samenkomen. Het aansluiten van nieuwe leden is eenvoudig, en dat is precies wat we willen. Nu nodigen we met nadruk andere veiligheidsschoenproducenten en donateurs uit, die het circulaire pad willen bewandelen, om deel te nemen aan dit initiatief.

 

Huidige Donateurs van de Stichting Circular Footwear Alliance:

 

 

 

Huidige Sponsoren van de Stichting Circular Footwear Alliance: