Select your country

Please select the country you work in

Word Partner - Circular Footwear Alliance
inloggen
Switch country
menu

Sluit je aan bij de alliantie, ga voor circulair

In een circulaire economie gaan geen grondstoffen meer verloren. Alle producten worden zodanig ontworpen dat de componenten of grondstoffen waar ze uit bestaan na gebruik weer kunnen worden ingezet. In dezelfde of in andere producten. De kwaliteit en waarde blijven behouden en er is automatisch ook geen sprake meer van afval. Voor werk- en veiligheidsschoenen is die toekomst nu een stuk dichterbij.

Een alliantie tegen verspilling en voor duurzaamheid.

Om impact te bereiken zullen we schaal moeten creëren. Daarom hebben EMMA Safety Footwear en Allshoes Safety Footwear de handen ineen geslagen.

De Circular Footwear Alliance (CFA) is een unieke samenwerking. Alleen al vanwege het feit dat EMMA Safety Footwear en Allshoes Safety Footwear elkaars concurrenten zijn! Binnen de CFA slaan zij de handen ineen voor een groter doel: een duurzame toekomst en een circulair systeem voor werk- en veiligheidsschoenen.

Samen de benodigde schaalgrootte

Om een circulair systeem te laten werken in de praktijk is voldoende schaalgrootte nodig. Door de krachten te bundelen kunnen EMMA en Allshoes zoveel mogelijk grondstoffen herwinnen en écht positieve impact realiseren. EMMA en Allshoes werken binnen de CFA samen met ‘urban mining’ specialist FBBasic om de identificatie, retourlogistiek, ontmanteling en recycling van materialen optimaal te organiseren.

Waarom een coöperatie?

Binnen de Circular Footwear Alliance staat het delen van kennis én resources centraal. Een coöperatie is hiervoor een praktische samenwerkingsvorm, omdat ze uitgaat van leden met eenzelfde doel. Het is bovendien eenvoudig voor nieuwe leden om zich aan te sluiten en dat is precies de bedoeling. De Circular Footwear Alliance gelooft in brede samenwerking. 2020 wil de CFA gebruiken om de operatie verder te verbeteren en kennis en ervaringen op te doen. Daarna volgt de nadrukkelijke uitnodiging aan andere producenten en partners, die ook het circulaire pad kiezen, om mee te participeren.

Ontwikkelen en doorpakken

De coöperatie is niet alleen een ontwikkel- en kennisplatform, maar ook een uitvoeringsorganisatie. In 2020 worden bij honderden bedrijven waar schoenen van EMMA en Allshoes worden gedragen of gekocht, inzamelpunten gecreëerd. Van zzp’ers tot grootbedrijven en multinationals. Het doel is om binnen enkele jaren 2 miljoen veiligheidsschoenen per jaar in te zamelen en te ontmantelen voor hergebruik.